De geheimen van Google ontrafeld! Alt-informatie, small & meta-keywords

Drie inhoudelijke onderdelen van een webpagina die wat minder belang hebben

 

Alt-informatie, small en meta-keywords zijn voor Google minder belangrijk, maar verdienen toch uw aandacht bij het schrijven van geoptimaliseerde webpagina’s.

 

Alt-informatie:

 

Van afbeeldingen, video’s en andere objecten kan Google de relevantie alleen beoordelen via de alt-informatie die deze objecten meekrijgen in de html-code: <img src=”https://www.ipower.eu/afbeeldingen/afbeelding.gif” alt=”relevante tekst over de afbeelding”>.

Hoewel Google relatief weinig belang lijkt te hechten aan de alt-informatie, is die toch belangrijk voor menselijke bezoekers. Vaak is die tekst het enige houvast als afbeeldingen om welke reden dan ook niet geladen kunnen worden, of als de bezoekers van uw website een speciale browser zoals een webreader gebruiken.

 

Small:

 

U kunt tekst ‘highlighten’ – vet, cursief, onderlijnd – of ‘lowlighten’ – klein, doorstreept, subscript, superscript. Google houdt met deze tekst weinig tot geen rekening.

Als u op iedere webpagina een bepaalde tekst wilt herhalen, bijvoorbeeld een disclaimer, is het een goed idee om die kleiner te zetten, zodat Google er minder aandacht aan besteedt en die herhaling van tekst niet bestraft met een lagere waardering.

 

Meta-keywords:

 

In de html-code van uw landingspagina staat een lijst van de keywords die betrekking hebben op de content van de webpagina (<meta name=”keywords” content=”keyword-1, keyword-2, …, keyword-n” />). Daarin horen de belangrijkste keywords die gebruikt worden door menselijke bezoekers tijdens zoekopdrachten bij Google. Daarnaast kunt u er synoniemen, gerelateerde woorden en alternatieve – ook foutieve – spellingen in opnemen. Een ellenlange opsomming heeft geen zin: hoe verder naar achter in de lijst, hoe minder belang die keywords hebben.

Google houdt geen rekening met de tag ‘meta-keywords’, andere zoekmachines wel. De tekst in de metatag ‘meta-keywords’ maakt wel deel uit van de content van de webpagina.

 

Hoeveel woorden, keywords en welke gerelateerde woorden staan er in deze drie onderdelen van uw webpagina, vergeleken met andere webpagina’s die topscores hebben in Google voor een bepaald keyword?

 

Voor een antwoord op die vragen, specifiek voor uw webpagina, doet u – gratis – een keywordanalyse via onze tool SEO Page Optimizer.

Laat een bericht achter