Uncategorized Optimaliseer je website met de juiste keywords voor Google

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt in Google. Het is daarom belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om jouw producten of diensten te vinden. Dit noemen we ook wel keywords of zoekwoorden. Maar hoe weet je nu welke keywords relevant zijn voor jouw website?

Google Keyword Planner

Een handige tool om te gebruiken is de Google Keyword Planner. Deze tool geeft inzicht in het zoekvolume en de concurrentie van bepaalde zoekwoorden. Zo kun je zien welke zoekwoorden veel worden gezocht, maar waar ook veel concurrentie op is. Het kan dus slim zijn om te kijken naar zoekwoorden met een lager zoekvolume, maar waar minder concurrentie op is.

Long tail keywords

Naast de algemene zoekwoorden zijn er ook long tail keywords. Dit zijn specifieke combinaties van woorden die mensen gebruiken bij hun zoekopdracht. Bijvoorbeeld: “rode pumps maat 38”. Deze long tail keywords hebben vaak een lager zoekvolume, maar de kans dat iemand die zoekt op deze termen ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst, is groter.

Keyword density

Als je eenmaal weet welke keywords relevant zijn voor jouw website, dan is het belangrijk om deze op de juiste manier te verwerken in de content van je website. Dit noemen we keyword density. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal keer dat het keyword voorkomt, maar ook om de positie en context waarin het keyword wordt gebruikt.

Gratis SEO check

Wil jij weten hoe jouw website scoort op het gebied van keywords en keyword density? Maak dan gebruik van de gratis SEO check van SEO Page Optimizer. Met deze tool krijg je inzicht in de belangrijkste punten waarop jouw website kan worden verbeterd om hoger te scoren in Google. Zo kun je direct aan de slag om jouw website te optimaliseren en meer bezoekers te trekken!

Wil jij ook hoger scoren in Google en meer bezoekers naar je website trekken? Maak dan nu gebruik van onze gratis SEO check! Ontdek welke keywords relevant zijn voor jouw website en hoe je deze op de juiste manier kunt verwerken in je content. Verbeter de keyword density van je website en zie direct resultaat in de zoekresultaten van Google. Wacht niet langer en maak gebruik van onze gratis analyse!

 

10 veelgestelde vragen over Google zoekwoorden

 1. Hoe vind je de juiste zoekwoorden?
 2. Hoeveel kost een zoekwoord?
 3. Hoe vind je de juiste keywords?
 4. Hoe maak je een keyword analyse?
 5. Hoe werkt zoekwoordplanner Google?
 6. Hoe kom je achter het juiste keyword?
 7. Wat kun je met Google Ads?
 8. Hoe gebruik je keywords?
 9. Wat is Google Keyword Planner?
 10. Wat betekent key words?

Hoe vind je de juiste zoekwoorden?

Het vinden van de juiste zoekwoorden is essentieel voor het optimaliseren van je website en het aantrekken van meer bezoekers. Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen om de juiste zoekwoorden te vinden:

 1. Doe onderzoek naar je doelgroep: Probeer te begrijpen wat jouw doelgroep zoekt en hoe zij hun zoekopdrachten formuleren. Maak gebruik van enquêtes, klantfeedback en social media om inzicht te krijgen in hun behoeften en interesses.
 2. Gebruik keyword tools: Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je kunt achterhalen welke keywords relevant zijn voor jouw website. Google Keyword Planner is een populaire tool die gratis beschikbaar is en waar je het zoekvolume en de concurrentie van bepaalde zoekwoorden kunt zien.
 3. Analyseer je concurrenten: Kijk naar de websites van je concurrenten en analyseer welke keywords zij gebruiken in hun content. Dit kan je helpen om nieuwe ideeën op te doen voor keywords die relevant zijn voor jouw website.
 4. Maak gebruik van long tail keywords: Long tail keywords zijn specifieke combinaties van woorden die mensen gebruiken bij hun zoekopdracht. Deze hebben vaak een lager zoekvolume, maar de kans dat iemand die zoekt op deze termen ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst, is groter.
 5. Verwerk de keywords op de juiste manier: Het gaat niet alleen om het aantal keer dat een keyword voorkomt, maar ook om de positie en context waarin het keyword wordt gebruikt. Zorg ervoor dat de keywords natuurlijk overkomen en dat de leesbaarheid van je content niet in gevaar komt.

Door deze stappen te volgen, kun je de juiste zoekwoorden vinden en deze op de juiste manier verwerken in je content. Dit zal bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines zoals Google en meer bezoekers naar je website trekken.

Hoeveel kost een zoekwoord?

De kosten van een zoekwoord kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de concurrentie op dat zoekwoord en de positie waarop je wilt verschijnen in de zoekresultaten. In het algemeen zijn er twee manieren om te adverteren met zoekwoorden: via Google Ads (voorheen Google AdWords) of via een SEO-strategie.

Bij Google Ads betaal je voor elke klik op jouw advertentie, dit wordt ook wel Cost per Click (CPC) genoemd. De kosten per klik kunnen variëren van enkele centen tot tientallen euro’s, afhankelijk van de concurrentie op het zoekwoord en de kwaliteitsscore van jouw advertentie.

Bij SEO is er geen directe kostprijs per zoekwoord. Het gaat erom dat je jouw website optimaliseert voor bepaalde keywords, zodat je hoger scoort in de organische zoekresultaten van Google. Dit vergt wel tijd en moeite om te implementeren en kan afhankelijk van de competitie op bepaalde keywords maanden of zelfs jaren duren voordat je resultaat ziet.

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke keywords relevant zijn voor jouw website en wat de beste strategie is om deze optimaal te benutten. Een goede SEO-analyse kan hierbij helpen.

Hoe vind je de juiste keywords?

Het vinden van de juiste keywords voor jouw website is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Hieronder vind je een aantal tips om de juiste keywords te vinden:

 1. Brainstorm: Begin met het bedenken van woorden en zinnen die relevant zijn voor jouw producten of diensten. Vraag jezelf af welke zoekwoorden potentiële klanten zouden gebruiken om jouw website te vinden.
 2. Gebruik Google Keyword Planner: Dit is een gratis tool van Google waarmee je inzicht krijgt in het zoekvolume en de concurrentie van bepaalde zoekwoorden. Zo kun je zien welke zoekwoorden veel worden gezocht, maar waar ook veel concurrentie op is.
 3. Analyseer de concurrentie: Bekijk welke keywords jouw concurrenten gebruiken en hoe zij deze verwerken in hun content. Dit kan je helpen om nieuwe ideeën op te doen en te ontdekken waar kansen liggen.
 4. Gebruik long tail keywords: Long tail keywords zijn specifieke combinaties van woorden die mensen gebruiken bij hun zoekopdracht. Deze hebben vaak een lager zoekvolume, maar de kans dat iemand die zoekt op deze termen ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst, is groter.
 5. Vraag het aan anderen: Vraag aan klanten, vrienden of familie welke woorden zij zouden gebruiken om jouw product of dienst te vinden.

Het vinden van de juiste keywords vergt wat tijd en onderzoek, maar kan uiteindelijk leiden tot meer relevante bezoekers op jouw website en dus meer conversies!

Hoe maak je een keyword analyse?

Een keyword analyse is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan helpen om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Hieronder vind je een stappenplan om een keyword analyse uit te voeren:

 1. Bepaal je doelgroep: Voordat je begint met het zoeken naar keywords, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wie zijn jouw potentiële klanten en waar zijn ze naar op zoek? Dit helpt bij het vinden van relevante keywords.
 2. Maak een lijst van relevante topics: Schrijf alle onderwerpen op die relevant zijn voor jouw bedrijf of website. Dit kunnen producten, diensten of andere onderwerpen zijn die gerelateerd zijn aan jouw business.
 3. Zoekwoordenonderzoek: Gebruik verschillende tools, zoals Google Keyword Planner, om te zien welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw topics. Kijk ook naar long-tail keywords, dit zijn specifieke combinaties van woorden die mensen gebruiken bij hun zoekopdracht.
 4. Analyseer de concurrentie: Kijk naar de websites van concurrenten en ontdek welke keywords zij gebruiken in hun content. Dit kan helpen bij het vinden van nieuwe ideeën voor keywords.
 5. Selecteer de beste keywords: Analyseer alle gevonden keywords en selecteer de beste en meest relevante voor jouw website of bedrijf.
 6. Verwerk de keywords in je content: Zorg ervoor dat de geselecteerde keywords op de juiste manier worden verwerkt in de content van je website, zoals in titels, meta descriptions en tekst.

Door regelmatig een keyword analyse uit te voeren en de gevonden keywords op de juiste manier te verwerken in je content, kun je de vindbaarheid van je website verbeteren en meer bezoekers trekken.

Hoe werkt zoekwoordplanner Google?

De Google Zoekwoordplanner is een handige tool die je kan helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden voor jouw website of advertenties. Hieronder leg ik kort uit hoe de Zoekwoordplanner werkt:

 1. Inloggen: Om gebruik te maken van de Zoekwoordplanner moet je inloggen met een Google Ads-account. Als je nog geen account hebt, kun je er gratis een aanmaken.
 2. Nieuwe campagne maken: Klik op “Nieuwe campagne” en selecteer “Zoeknetwerk”. Je hoeft niet daadwerkelijk een campagne op te zetten om gebruik te maken van de Zoekwoordplanner.
 3. Zoekwoorden invoeren: Voer één of meerdere zoekwoorden in die relevant zijn voor jouw website of advertenties. Je kunt ook een URL invoeren van een pagina op jouw website om suggesties te krijgen.
 4. Resultaten bekijken: De Zoekwoordplanner geeft vervolgens suggesties voor zoekwoorden en laat zien hoe vaak erop gezocht wordt en wat de concurrentie is. Je kunt ook zien wat het geschatte bod is voor adverteren op deze zoekwoorden.
 5. Filteren en downloaden: Je kunt de resultaten filteren op bijvoorbeeld zoekvolume, concurrentie en geschat bod. Ook kun je ervoor kiezen om de resultaten te downloaden als CSV-bestand.

Kortom, met de Google Zoekwoordplanner kun je snel en gemakkelijk relevante zoekwoorden vinden voor jouw website of advertenties, zodat je beter gevonden wordt in Google!

Hoe kom je achter het juiste keyword?

Om het juiste keyword te vinden voor jouw website, is het belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om jouw producten of diensten te vinden. Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen om het juiste keyword te vinden:

 1. Onderzoek de zoekintentie van je doelgroep: wat zijn de vragen en problemen die zij hebben en welke zoekwoorden gebruiken zij hiervoor?
 2. Analyseer de zoekwoorden van je concurrenten: welke keywords gebruiken zij en hoe kun jij hierop inspelen?
 3. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner of Ahrefs om inzicht te krijgen in het zoekvolume en de concurrentie van bepaalde zoekwoorden.
 4. Maak gebruik van long tail keywords: specifieke combinaties van woorden die mensen gebruiken bij hun zoekopdracht. Deze hebben vaak een lager zoekvolume, maar de kans dat iemand die zoekt op deze termen ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst, is groter.
 5. Test verschillende keywords uit en analyseer de resultaten om te zien welke keywords het beste werken voor jouw website.

Het vinden van het juiste keyword vergt dus wat onderzoek en testen, maar als je eenmaal weet welke keywords relevant zijn voor jouw website, dan kun je deze op de juiste manier verwerken in de content van je website en hoger scoren in Google!

Wat kun je met Google Ads?

Met Google Ads kun je advertenties maken en deze weergeven aan mensen die op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. Je kunt adverteren op Google Zoeken, Google Maps, YouTube en andere websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk.

Met Google Ads kun je heel gericht adverteren. Je kunt bijvoorbeeld bepalen op welke zoekwoorden je wilt adverteren en in welke regio’s of landen je advertenties wilt tonen. Ook kun je aangeven op welke tijden van de dag je wilt adverteren en welk budget je beschikbaar hebt.

Door te adverteren met Google Ads, vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf en trek je meer potentiële klanten naar jouw website. Je betaalt alleen wanneer iemand daadwerkelijk op jouw advertentie klikt, waardoor het een efficiënte manier van adverteren is.

Google Ads biedt ook verschillende tools en rapportages waarmee je de prestaties van jouw advertenties kunt meten en optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen jouw advertentie hebben gezien, hoeveel mensen erop hebben geklikt en wat de gemiddelde kosten per klik zijn.

Kortom, met Google Ads kun je heel gericht adverteren om meer potentiële klanten naar jouw website te trekken en zo de groei van jouw bedrijf te stimuleren.

Hoe gebruik je keywords?

Keywords zijn de woorden of zinnen die mensen in zoekmachines typen om informatie te vinden over een bepaald onderwerp. Het gebruik van keywords is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines zoals Google. Hieronder vind je enkele tips over hoe je keywords kunt gebruiken:

 1. Onderzoek relevante keywords: Gebruik een keyword research tool om te ontdekken welke relevante zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om informatie te vinden over jouw onderwerp.
 2. Gebruik de juiste keywords op de juiste plaatsen: Zorg ervoor dat je de belangrijkste keywords op strategische plaatsen op je website plaatst, zoals in de titel, meta beschrijving, header tags en body tekst.
 3. Keyword density: Zorg ervoor dat het keyword niet te vaak voorkomt (keyword stuffing) en niet te weinig voorkomt (keyword spam). Een goede richtlijn is om het keyword ongeveer 2-3% van het totale aantal woorden te laten zijn.
 4. Long-tail keywords: Maak gebruik van long-tail keywords, dit zijn specifieke combinaties van woorden die mensen gebruiken bij hun zoekopdracht. Deze long-tail keywords hebben vaak een lager zoekvolume, maar de kans dat iemand die zoekt op deze termen ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst, is groter.
 5. Schrijf voor mensen, niet voor zoekmachines: Zorg ervoor dat je content relevant en waardevol is voor je doelgroep. Houd daarbij rekening met het gebruik van keywords, maar schrijf vooral voor mensen en niet alleen voor zoekmachines.

Door het gebruik van keywords op de juiste manier te implementeren, kun je de vindbaarheid van jouw website verbeteren en meer relevant verkeer naar jouw website trekken.

Wat is Google Keyword Planner?

Google Keyword Planner is een gratis tool van Google Ads waarmee je zoekwoorden kunt onderzoeken en analyseren. De tool is ontworpen om adverteerders te helpen bij het vinden van relevante zoekwoorden voor hun advertentiecampagnes, maar het kan ook nuttig zijn voor SEO-doeleinden. Met de Google Keyword Planner kun je zoekwoorden vinden die relevant zijn voor jouw website of bedrijf en kun je zien hoe vaak deze zoekwoorden worden gezocht, wat de concurrentie is en hoeveel het zou kosten om op deze zoekwoorden te adverteren. Op basis van deze informatie kun je beslissen welke zoekwoorden het meest geschikt zijn voor jouw website of bedrijf en kun je jouw content optimaliseren om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.

Wat betekent key words?

Key words, ook wel zoekwoorden genoemd, zijn de woorden of zinnen die mensen gebruiken om te zoeken naar informatie op zoekmachines zoals Google. Door deze zoekwoorden te gebruiken in de content van een website, kan de website beter gevonden worden door mensen die zoeken naar informatie over dat onderwerp. Het is daarom belangrijk om relevante en effectieve keywords te kiezen voor een website om hoger te scoren in de zoekresultaten en meer organisch verkeer te genereren.

Laat een bericht achter