De geheimen van Google ontrafeld! De juiste keywords gebruiken

“Mijn website doet het geweldig goed in Google, je hoeft mijn bedrijfsnaam maar in te tikken en je vindt meteen mijn bedrijfswebsite.”

 

Hoeveel bedrijfsleiders zitten er niet vast in deze manke redenering? Natuurlijk vinden mensen die uw bedrijf kennen uw website gemakkelijk terug via Google, maar de bedoeling is net mensen aan te trekken die uw bedrijf NIET kennen en toch op zoek zijn naar uw producten of diensten.

 

Goede keywords worden gebruikt in zoekopdrachten via Google

 

Goed scorende webpagina’s zijn opgebouwd rond sterke zoekwoorden of keywords. Wat zijn sterke keywords? De woorden – of combinaties van twee of meer woorden – die internetgebruikers intikken bij zoekopdrachten via Google, om producten of diensten te vinden die uw bedrijf aanbiedt.

Ongetwijfeld kunt u zelf een aantal termen opnoemen die uw bedrijfsactiviteit beschrijven. Maar zijn die ook geschikt als keywords? Worden die wel eens gebruikt bij zoekopdrachten via Google? Het heeft weinig zin om tijd en energie te stoppen in keywords waar niemand of bijna niemand naar zoekt.

 

 

Check keywords via de Zoekwoordplanner van Google

 

Een prima hulpmiddel om dat te checken, is het hulpprogramma ‘Zoekwoordplanner’ van Google Ads. Om dit te gebruiken, moet u wel een account hebben bij Google Ads.

 

Klik hier voor een (beknopte) handleiding voor het bepalen van goede keywords met de Zoekwoordplanner van Google Ads.

 

Volgende blogpost: omdat ze zo belangrijk zijn: nog meer over sterke keywords.

Laat een bericht achter